• 17.02.2014

Poštovani, ovim putem vas pozivamo da na donjoj internet adresi popunite i pošaljete

PETICIJU ZA BUDUĆNOST EUROPSKE KULTURE

5 ožujka 2014 . završiti će konzultacije europskog kreativnog sektora s Europskom komisijom o intelektualnom vlasništvu.
O tim konzultacijama i stavu EU komisije uvelike ovisi budućnost kulture i kreativnih industrija u Europi.
Organizacija CREATORS FOR EUROPE stoga poziva sve umjetnike da potpišu peticiju kojom se podržava daljnji razvoj europske kulture i kulturnog stvaralaštva, prvenstveno onog koji ovisi  o zaštiti intelektualnog vlasništva.
Kultura mora osigurati središnje mjesto u europskom gospodarstvu, te se ovom peticijom traži potpora europskih institucija, političkih stranaka, zastupnika u EU parlamentu te svih povjerenika Europske komisije. 
Potpisom peticije podržat ćete milijune radnih mjesta , a time i opstanak kulturnih stvaralaca, bez kojih se Europa ne može zamisliti.
Peticija će kao odgovor na javnu raspravu biti poslana predsjedniku Europske komisije i svim povjerenicima, koji će potom konačne smjernice predstaviti u svojoj Bijeloj knjizi.
Creators for Europe je inicijativa europskih glazbenika, no ta se inicijativa zalaže za promicanje ne samo interesa samo skladatelja i glazbenih umjetnika, već svih kreativnih sektora i stvaralaca.

Peticija za budućnost europske kulture može se potpisati ovdje:
http://www.creatorsforeurope.eu/en/#s3