• 23.11.2016

Edukativna akcija˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝ održat će se u trgovačkom centru City Center one West u Zagrebu.


Ovogodišnja se akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ nakon posjete Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Rovinju i Zadru, vraća se u Zagreb!

 

Održat će se 26. studenog 2016., od 9 do 21h u trgovačkom centru City Center one West u Zagrebu (Jankomir). Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u koordinaciji međuagencijske suradnje za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa) kao i udruga HDS ZAMP, IHG, HUZIP, ZAPRAF, BSA – Business Software Alliance, Udruge nositelja prava na žig BOA, HGU, DHFR, APAW, itd.

 

Akcija se provodi kao dio nacionalne kampanje podizanja razine javne svijesti o rizicima kupnje putem interneta, negativnim učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i rizicima koje krivotvoreni proizvodi mogu imati na zdravlje i sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

 

Dođite u subotu 26.11.16. u City Center one West i podržite akciju!


Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.