• 19.03.2020

Poštovani umjetnici izvođači, članovi HUZIP-a,

kao i svake godine, redovna isplata izvođačke naknade za 2019. godinu planirana je u već uobičajenom terminu, početkom mjeseca lipnja ove godine.

S obzirom da se uslijed pandemije koronavirusa otkazuju ili odgađaju svi koncerti i javni nastupi, što će imati izrazito negativne posljedice na prihode mnogih naših članova, Upravni odbor HUZIP-a donio je odluku da se članovima HUZIP-a kojima je glazba jedini ili glavni izvor prihoda, zbog izvanredne situacije omogući isplata akontacije izvođačke naknade za 2019. godinu.

Akontacija će se isplatiti u visini do 30% od ostvarene izvođačke naknade za 2018. godinu.

Ukoliko vam je u ovom času akontacija nužna kako bi mogli financirati svoje osnovne troškove života do početka lipnja, kada će vam biti isplaćena cjelovita naknada za 2019. godinu, molimo da pošaljete pisani zahtjev na e-mail: huzip@huzip.hr

Napominjemo da je ova akontacija pomoć ISKLJUČIVO GLAZBENICIMA IZVOĐAČIMA kojima je profesionalna aktivnost ovom situacijom DIREKTNO I TRENUTNO POGOĐENA, odnosno ONEMOGUĆENA.


Svi ostali, koji ostvaruju izvođačka prava u skladu sa zakonom i u rokovima predviđenim Zakonom i Pravilnikom HUZIP-a svoja prava ostvarit će u uobičajenim rokovima.


Utoliko molimo sve one kojima nije stvarno hitno da budu solidarni s najugroženijim kolegama, te da odgode na neko vrijeme zahtjev za isplatu. Naime, zbog posebnih okolnosti, a u jeku priprema za redovnu godišnju isplatu HUZIP-a, naša administracija i računovodstvo svaki zahtjev za akontaciju mora obraditi ručno, te bi preveliki broj istovremenih zahtjeva mogao uzrokovati velike probleme i kašnjenje redovne isplate.