• 10.05.2023

Poštovani umjetnici izvođači, članovi HUZIP-a,
 
izvještavamo vas da je 10. svibnja 2023. započela isplata vaših izvođačkih naknada koje je, na osnovi vaše punomoći, HUZIP prikupio od svih onih korisnika koji su tijekom 2022. godine koristili vaše snimljene izvedbe. Iako je naknada tijekom 2022. godine prikupljena u  kunama, ove godine se prvi puta, u skladu s ulaskom Hrvatske u europodručje, isplata vrši u novoj valuti – eurima.

Kao i uvijek, vaše su naknade izravno ovisne o tome koliko su snimke na kojima sudjelujete korištene u programima radio i TV postaja, te su stoga naknade nekih naših članova  ove godine porasle, dok ima i onih kojima su naknade osjetno niže prvenstveno zbog manjeg opsega korištenja njihovih snimaka.
Tu primjerice vrlo važan utjecaj na visinu izvođačkih naknada ima premijerno ili reprizno emitiranje nekih TV serija na Novoj TV i RTL-u koje imaju izrazito mnogo epizoda. Razlike u visini naknade za izvođače glazbe u tim serijama mogu zaista biti više nego značajne, ovisno da li se neka serija u toj godini emitira ili ne.

Pozivamo naše članove koji još ne koristite našu komunikacijsku aplikaciju „HUZIP Online“ da zatraže lozinku i započnu koristiti navedenu aplikaciju koja omogućuje prijavu snimljenih izvedbi, uvid u sve detalje o isplati, preuzimanje potvrda o isplaćenom primitku, dohotku i uplaćenom porezu, kao i sve detaljne informacije o vlastitim snimkama kao i drugim izvođačima koji su na njima sudjelovali. Korisničko ime i lozinku za korištenje „HUZIP online“ sustava možete zatražiti ovdje .

Sve aktualnosti iz rada HUZIP-a, kao i informacije o zaštiti Vaših osobnih podataka možete pronaći na našoj web stranici www.huzip.hr.

Stojimo vam i dalje na raspolaganju za svako dodatno pojašnjenje ili inicijativu, te Vas pozivamo da nam se u tu svrhu obratite na mail adresu huzip@huzip.hr

Eventualne primjedbe na obračun naknade možete uputiti putem argumentiranog pisanog Zahtjeva za naknadni obračun Upravnom odboru HUZIP-a, u roku od 30 dana po isplati naknade.

Upravni odbor HUZIP-a će sve eventualne zahtjeve razmotriti na svojoj sjednici 10. listopada 2023. godine, te Vas o svojoj odluci izvijestiti.

 

VAŽNO: Prijave vaših snimljenih izvedbi za obradu podataka za 2023. godinu primaju se do zaključno 15. siječnja 2024. godine