Poziv umjetnicima izvođačima koji imaju pravo na naknadu

Molimo navedene umjetnike izvođače, da se jave u ured HUZIP-a, radi reguliranja članstva I isplate prikupljene izvođačke naknade

Pregledaj  

Održana redovna skupština HUZIP-a

  • 12.12.2019

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u dvorani Kluba hrvatskih glazbenika “ SAX “, Palmotićeva 22 u Zagrebu s početkom u 12,30 sati, održana je redovna skupština Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava.

Pregledaj  

Popis snimaka sa neidentificiranim izvođačima

Molimo da pretražite popis snimaka za koje nemamo podatke o izvođačima, i napravite odgovarajuću prijavu ukoliko prepoznate snimku na kojoj ste sudjelovali.

Pregledaj  

Poziv na Skupštinu

  • 22.11.2019

Poštovani kolege i prijatelji umjetnici izvođači, pozivamo Vas na redovnu godišnju Skupštinu Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava koja će se održati u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u dvorani Kluba hrvatskih glazbenika "SAX", Palmotićeva 22 u Zagrebu s početkom u 12,30 sati.

Pregledaj  

Član ste HUZIP-a, a još ne koristite online aplikaciju?

Pogledajte prednosti korištenja online aplikacije.

Pregledaj  

Krajnji rok za prijavu snimljenih izvedbi 2019

  • 27.08.2019

Krajnji rok za prijavu snimljenih izvedbi koje ulaze u obračun za 2019.godinu je 15.01.2020.
 
Obvezni ste sami prijaviti snimke na kojima ste sudjelovali jer izdavač, producent niti bilo tko drugi nije dužan to učiniti umjesto vas.
 
Ukoliko niste sigurni da li ste prijavljeni na pojedinoj snimci to možete provjeriti e-mailom, telefonski ili osobno u uredu HUZIP-a u ulici Ivana Broza 8a Zagreb, radnim danom od 9-14 sati.

Pregledaj  

Započela isplata naknade za 2018. godinu

  • 04.06.2019

Poštovane kolegice i kolege glazbeni umjetnici izvođači, članovi HUZIP-a,
obavještavamo Vas da je Stručna služba HUZIP-a završila obradu i provjeru obračuna Vaše izvođačke naknade za 2018. godinu, te je započela isplatu izvođačkih naknada temeljem važećih zakonskih odredaba, Pravilnika o raspodjeli HUZIP-a, i na osnovi Vaše punomoći kojom ste ovlastili HUZIP da, u sklopu sustava kolektivne zaštite koju provodi u Hrvatskoj, evidentira, naplati, obradi i isplati Vam godišnju naknadu s osnova korištenja fiksiranih izvedaba na kojima sudjelujete kao glazbeni umjetnici izvođači.

Pregledaj  

Obavijest izvođačima samostalnim umjetnicima...

  • 10.05.2019

Obavijest izvođačima samostalnim umjetnicima članovima Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i izvođačima koji sami uplaćuju doprinose prema rješenju porezne uprave a naknadu primaju u neto iznosu

Pregledaj  

Stručno povjerenstvo

  • 19.02.2019

Stručno povjerenstvo Fonda za poticanje umjetničkog stvaralaštva, kulturne raznolikosti, umjetničkog obrazovanja i promicanje socijalnih i strukovnih interesa članova

Pregledaj